lördag 20 april 2013

Spiders i Malmö - igen!


Med kort varsel blev Spiders bokade till Moriska Paviljongen för andra gången på ett halvår och det är ju alltid ett välkommet avbrott i vardagen att skåda detta band! Trots minimalt med reklam för spelningen - helt logiskt till följd av det korta varslet - så var det betydligt större publik denna gången än senast de spelade här i oktober förra året. Kanske för att gruppen blivit mer känd, men troligen mest för att det förra gången var en krock med Danko Jones som spelade på KB samtidigt. Oavsett orsak så var det i alla fall kul och positivt att se mer folk vid konserten. Det förtjänar Spiders!

Spelningen inleddes med en helt ny låt som hade ett skönt trumintro och som var en riktig rökare. Efter ytterligare fyra-fem låtar kom en ny låt till som var av det lite lugnare slaget, men båda låtarna var mycket bra.
Även om det inte finns något stort utrymme att röra sig på så får ändå bandmedlemmarna ut maximalt av den mycket lilla scenen. Sångerskan Ann-Sofie Hoyles varvar sin starka sång med maracas, tamburin och munspel, medan maken John spottar ur sig det ena ursinniga riffet efter det andra på sin gitarr.


Det är helt naturligt att sångerskan och gitarristen får det mesta av rampljuset, men basisten Matteo pumpar på med basen och är en mycket viktig del av framträdandet med sin inlevelse och passion och bakom trummorna sitter som vanligt taktfaste Ricard och lyfter sällan blicken från sina trummor. Innan konserten, just när han satt sig vid trummorna, så kom det fram en kille till scenkanten och ville ta en bild på honom vid trummorna. Det gick han med på, men när fotografen sen bad honom låtsasspela eller posera för en bild, så blev det nobben! Haha, vilken skön lirare! Han spelar gärna och han spelar bra, men hoppar gärna över eventuellt ståhej runt omkring. Bra, Ricard! Integritet!

 
Spelningen var mycket bra, precis som alltid, ja faktum är att den var så bra och gick så fort att jag inte ens kom ihåg att ta några bilder förrän Ann-Sofie sa att "nu kommer vår sista låt". Då fick jag äntligen upp kameran, men tyvärr strulade den. Två bilder med bra skärpa blev det, men dessvärre med smuts på linsen, och övriga bilder blev helt suddiga. Jag vet inte vad jag gjorde för fel, men något var det uppenbarligen. Här är de dock, håll till godo!

Tyvärr hade de gömt undan sitt merchandise-bord, alternativt så hade de inget med sig, vilket var synd då jag gärna köpt en T-shirt och något annat smått och gott.
Till sist; tack till Spiders för en superb spelning och till Ode To Joy-klubben som plockar hit band som detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar