onsdag 20 maj 2020

Lucifer och Sweden Rock Magazine

Sweden Rock Magazine levererar!
Inte nog med att deras nummer 3-2020 hade ett omslag som var tecknat av bandets inte helt okände trummis Nicke Andersson, föreställandes sångerskan och tillika nämnde trummis fru Johanna Platow Andersson (tidigare Sadonis) - komplett med flammor i nederkanten av sångerskans hår och lite kusliga kyrkogårdsinslag här och där - nej, om man tecknade en ny prenumeration på tidningen så fick man dessutom en vinylsingel med bandet. 

Denna singel finns endast i 111 exemplar och gick alltså endast att få om man började prenumerera på tidningen. Eller rättare sagt, 91 nya prenumeranter fick en singel, ty tidningen var även snäll nog att lotta ut tjugo exemplar till redan existerande prenumeranter och jag hade turen att vara en av dessa tjugo. Som extra bonus visade det sig dessutom att singlarna är individuellt numrerade. 

Låten på A-sidan kan endast fås via den här singeln och är en nyskriven låt som är menad att låta som Motörhead, eller åtminstone i deras anda. Tydligen var Nicke involverad i ett projekt för en del år sen som i korthet gick ut på att han skulle skriva låtar som Lemmy sen skulle lägga sång på. Detta genomfördes aldrig men låten härstammar från den tiden. Fast nu med Johannas skira stämma istället. 

Bra? Ja. Jättebra? Nej.
En bra rocklåt. Varken mer eller mindre. Dock är det i det här fallet själva utgåvan som är det roliga och att det är en bra låt är mer som en kul bonus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar